Du är här

Kunderna berättar

Det är en trygghet att veta var man har varandra
Skanska var totalentreprenör vid bygget av Örebros nya rättcentrum, en sju våningar hög byggnad på cirka 18 000 kvadratmeter. Rättcentrum är en av endast en handfull byggnader i Sverige som klarar kraven för nivån Platina enligt internationella miljöklassificeringen LEED. Skanskas produktionschef Tomas Gradin valde TM Progress som leverantör av golvavjämning.

– Jag frågade Åke, som är läggare för TM Progress, om han skulle hänga med till Örebro och spackla med mig och han hakade på. När sedan säljaren, Magnus, fick Örebro på sitt säljområde var saken klar. Som produktionschef väljer jag vilka entreprenörer jag vill ha med mig i ett projekt. Jag jobbar alltid med TM Progress.

 

Den personliga kontakten är väldigt viktig och jag har lång relation till både säljare och läggare hos TM Progress. Det är en stor fördel att det alltid är samma personer jag får prata med oavsett om det gäller produkter, tidsplaner eller annat. För mig är det en trygghet att vi vet var vi har varandra. Första spadtaget till Örebros nya rättscentrum togs i oktober 2010. Skanska var totalentreprenör för nybyggnationen och ombyggnationerna.

 

Kunden Norrporten och Skanska lade stor vikt vid att göra lokalerna energieffektiva och miljöriktiga. Ambitionen var att bygget skulle certifieras enligt det internationella miljöklassificeringssystemet LEED:s högsta nivå Platina. Det lyckades också. – Varje produkt i hela projektet finns dokumenterad, varje skruv, varje mutter och allt material, säger Tomas Gradin. Det ställer höga krav på våra underleverantörer. De måste leva upp till de högt ställda kraven.

 

Styrkan hos TM Progress är att de är professionella och väldigt breda i sitt leveranstänk. Om jag säger att jag behöver något, då fixar de det. Det gäller all dokumentation, som exempelvis läggningsprotokoll och kvalitetsdokumentation. Skanska har de senaste åren genomfört ett antal större byggprojekt med Norrporten, bland annat Bolagsverket i Sundsvall där TM Progress också levererade golvavjämning. – När vi planerar för golvavjämning i våra projekt är vilka veckor, vilka dagar, klockslag samt mängden material mycket precist angivna, berättar Tomas. Då är det viktigt att det hålls.

 

Det fungerar alltid med TM Progress. Om vi har bestämt en sak kan jag släppa det. Det är en trygghet som är fantastisk. I Örebro var det som vanligt exakta klockslag när bilarna med golvavjämning skulle komma och Åke fixade det. Han körde faktiskt två bilar och släp på en dag, det blir runt 70 ton. Normalt ska man inte klara av det, det är på gränsen för vad en människa kan klara av.

 

Ambitionen från TM Progress och viljan från Åke, ja hela engagemanget från alla personer på TM Progress flödar tillbaka till oss i produktionen.

 

"”Den personliga kontakten är väldigt viktig i alla processer. Jag har lång relation till både säljare och läggare hos TM Progress. Det är en stor fördel att det alltid är samma personer jag får prata med oavsett om det gäller produkter, tidsplaner eller annat. För mig är det en trygghet att vi vet var vi har varandra.”"

Thomas Gradin, produktionschef Skanska

Kunderna berättar

"Vi fick idéer från TM Progress på hur vi skulle tackla ljudproblematiken. Det gav oss trygghet att de har erfarenhet av detta sedan tidigare. Det uppskattas att våra leverantörer tar egna initiativ och ger nya synvinklar. Min inställning är att folk ska ha beröm när de förtjänar det och TM Progress får absolut vår rekommendation."

Jesse Halme, platschef Värends Entreprenad

""Duktiga entreprenörer du har! Humöret på topp och ett magiskt arbete" säger Skanskas produktionsingenjör Jenny Andersson i Växjö till vår säljare Tommy Karlsson. Att spackla på en lördag blir extra roligt då kunderna berömmer oss! Här är det vår TM Certifierade entreprenör Betongtjänst som fixar fina golv på WTC i Växjö. "

Jenny Andersson, produktionsingenjör Skanska

"”TM Snabbruk P har snabb torktid och är enklare att jobba med än spackel. Golvbruket lägger vi ut med spackelspadar och hyvlar fram fallet. Det är ett säkert arbetssätt.”"

Mats Levén, produktionschef, Skanska Sverige i Jönköping

"Då vi först anlitade TM Progress var det en prisfråga, men under årens lopp har vi arbetat upp ett stort förtroende för varandra. De levererar bra resultat och behöver något åtgärdas tar de hand om det på ett snyggt sätt. De har också produkter för alla våra behov.
Det känns tryggt att TM inte plockar in folk som är lediga för stunden, utan har egna entreprenörer som lärt känna produkterna. De vet hur ytan ska se ut och hur materialet reagerar från fall till fall. Vi är på samma nivå i diskussionerna, det gillar jag. De vet vad de pratar om helt enkelt.
En annan fördel är att vi har en kontaktperson för alla frågor. Han känner ansvar för oss och det funkar bra."

Håkan Isaksson, platschef, HMB Construction i Eskilstuna

"Snabb och bra service i kombination med trevliga människor, så skulle jag vilja sammanfatta mitt intryck av TM Progress. De har säckade produkter som är lätta att jobba med. Bra produkter till bra pris.
Vill jag diskutera något ringer jag och får feedback, tips och råd. De ställer upp i vått och torrt – oavsett tid på dygnet. Dessutom förekommer de ofta problem genom att ringa och stämma av hur mycket material jag behöver, så att de kan se till att alltid ha produkterna hemma.
Sedan är det ju ingen nackdel att de finns på orten. Det ger extra snabbhet och flexibilitet."

Anders Berglund, vd och ägare, Berglunds Golv i Örnsköldsvik

"Vi har använt TM:s spackel så länge jag har varit här. Oftast köper vi pallvis med säck och så pumpar vi ut spackel själv med liten pump. Ibland köper vi även entreprenad med pumpbil från TM Progress.
Jag tycker det fungerar bra med TM Progress – och bra produkter har de också! Det är därför vi fortsätter anlita dem. De har bra support och de står för vad de säger. Har det varit några problem så har de löst det. Dessutom har de bra och snabba leveranser. Det går bara ett par dagar så har vi materialet hemma."

Jerker Norling, vd, Hälsinge Golv

"”Den personliga kontakten är väldigt viktig i alla processer. Jag har lång relation till både säljare och läggare hos TM Progress. Det är en stor fördel att det alltid är samma personer jag får prata med oavsett om det gäller produkter, tidsplaner eller annat. För mig är det en trygghet att vi vet var vi har varandra.”"

Thomas Gradin, produktionschef Skanska

"Vi köper hela flytspackelentreprenader av TM Progress och har ramavtal med dem. De håller alltid vad de lovat och deras tidplaner stämmer. För oss är det en oerhört viktig egenskap.
En annan viktig egenskap är att de alltid svarar i telefonen. Med dem känner man aldrig att de undviker att svara för att de anar merarbete. Vi har inte heller haft några reklamationer, utan bara småsaker.
Ett gott betyg för TM Progress var att parkettläggarna var väldigt nöjda med underlaget i vårt senaste projekt. De brukar annars helst vilja göra underlaget själva för att vara säkra på ett bra resultat."

Mikael Skantz, arbetsledare, JM i Örebro

"TM Progress är punktliga med leveranserna. Snabba leveranser av säckade produkter och pumpbilarna kommer alltid i tid, oavsett väder."

Sven Jonsson, Golvbeläggningar i Ö-vik AB