Du är här

Kunderna berättar

Enorma mängder badrum med bra flyt
Omkring 1 300 ton golvbruk från TM Progress har använts när Skanska renoverat över 4 000 badrum i Jönköping. Tack vare TM Snabbruk P som är ett lättarbetat material, mobil pump och ett gott samarbete med säljaren har alla tidsplaner kunnat hållas. Nu går projektet in på upploppet enligt Skanskas produktionschef Mats Levén.

Två stora områden renoveras. I Österängen 1 550 lägenheter som byggdes om mellan 2001 och 2006. Sedan gick projektet vidare till Råslätt där Skanska hittills gjort 2 100 badrum av 2 600, hela tiden med produkten TM Snabbruk P och samma leverantör.
– Jag är sån att fungerar något bra så kör jag, säger Mats Levén. Det är A och O, att allt klaffar i en badrumsrenovering. Om en yrkeskår stannar, stannar hela bygget och det kostar mycket pengar. En jämn kvalitet på produkten är viktigast. Med TM progress fungerar det väldigt bra. De missar heller aldrig en leverans. Om bruket någon gång varit sent är det för att jag glömt att beställa. Men då går det alltid att få tag på säljaren och dagen efter har vi ändå material.
Flera faktorer underlättar planering och genomförande när badrumsgolven ska läggas enligt Mats Levén. En viktig faktor är vilka material som används och hur samarbetet med leverantörerna fungerar.
– Jag känner säljaren Tommy Karlsson sedan innan. Jag tog kontakt med honom och han rekommenderade TM Progress golvbruk. TM snabbruk P har snabb torktid och är enklare att jobba med än spackel. Golvbruket lägger vi ut med spackelspadar och hyvlar fram fallet. Det är ett säkert arbetssätt.
Det krävs noggrant planerad logistik för att allt ska klaffa. Den mobila pumpen som Skanska hyr som en del i avtalet med leverantören av golvbruk ger hög flexibilitet då företaget själva kan dra in den när det passar.
– Första året fick vi hjälp av en läggare från TM som instruerade oss hur pumpen bäst skulle användas. Efter ett år kände vi att vi kunde klara av jobbet själva. Med egen läggare och mobil pump blir det väldigt flexibelt, vi är inte beroende av några andra och kan använda våra resurser maximalt.

"”TM Snabbruk P har snabb torktid och är enklare att jobba med än spackel. Golvbruket lägger vi ut med spackelspadar och hyvlar fram fallet. Det är ett säkert arbetssätt.”"

Mats Levén, produktionschef, Skanska Sverige i Jönköping

Kunderna berättar

"Vi fick idéer från TM Progress på hur vi skulle tackla ljudproblematiken. Det gav oss trygghet att de har erfarenhet av detta sedan tidigare. Det uppskattas att våra leverantörer tar egna initiativ och ger nya synvinklar. Min inställning är att folk ska ha beröm när de förtjänar det och TM Progress får absolut vår rekommendation."

Jesse Halme, platschef Värends Entreprenad

""Duktiga entreprenörer du har! Humöret på topp och ett magiskt arbete" säger Skanskas produktionsingenjör Jenny Andersson i Växjö till vår säljare Tommy Karlsson. Att spackla på en lördag blir extra roligt då kunderna berömmer oss! Här är det vår TM Certifierade entreprenör Betongtjänst som fixar fina golv på WTC i Växjö. "

Jenny Andersson, produktionsingenjör Skanska

"”TM Snabbruk P har snabb torktid och är enklare att jobba med än spackel. Golvbruket lägger vi ut med spackelspadar och hyvlar fram fallet. Det är ett säkert arbetssätt.”"

Mats Levén, produktionschef, Skanska Sverige i Jönköping

"Då vi först anlitade TM Progress var det en prisfråga, men under årens lopp har vi arbetat upp ett stort förtroende för varandra. De levererar bra resultat och behöver något åtgärdas tar de hand om det på ett snyggt sätt. De har också produkter för alla våra behov.
Det känns tryggt att TM inte plockar in folk som är lediga för stunden, utan har egna entreprenörer som lärt känna produkterna. De vet hur ytan ska se ut och hur materialet reagerar från fall till fall. Vi är på samma nivå i diskussionerna, det gillar jag. De vet vad de pratar om helt enkelt.
En annan fördel är att vi har en kontaktperson för alla frågor. Han känner ansvar för oss och det funkar bra."

Håkan Isaksson, platschef, HMB Construction i Eskilstuna

"Snabb och bra service i kombination med trevliga människor, så skulle jag vilja sammanfatta mitt intryck av TM Progress. De har säckade produkter som är lätta att jobba med. Bra produkter till bra pris.
Vill jag diskutera något ringer jag och får feedback, tips och råd. De ställer upp i vått och torrt – oavsett tid på dygnet. Dessutom förekommer de ofta problem genom att ringa och stämma av hur mycket material jag behöver, så att de kan se till att alltid ha produkterna hemma.
Sedan är det ju ingen nackdel att de finns på orten. Det ger extra snabbhet och flexibilitet."

Anders Berglund, vd och ägare, Berglunds Golv i Örnsköldsvik

"Vi har använt TM:s spackel så länge jag har varit här. Oftast köper vi pallvis med säck och så pumpar vi ut spackel själv med liten pump. Ibland köper vi även entreprenad med pumpbil från TM Progress.
Jag tycker det fungerar bra med TM Progress – och bra produkter har de också! Det är därför vi fortsätter anlita dem. De har bra support och de står för vad de säger. Har det varit några problem så har de löst det. Dessutom har de bra och snabba leveranser. Det går bara ett par dagar så har vi materialet hemma."

Jerker Norling, vd, Hälsinge Golv

"”Den personliga kontakten är väldigt viktig i alla processer. Jag har lång relation till både säljare och läggare hos TM Progress. Det är en stor fördel att det alltid är samma personer jag får prata med oavsett om det gäller produkter, tidsplaner eller annat. För mig är det en trygghet att vi vet var vi har varandra.”"

Thomas Gradin, produktionschef Skanska

"Vi köper hela flytspackelentreprenader av TM Progress och har ramavtal med dem. De håller alltid vad de lovat och deras tidplaner stämmer. För oss är det en oerhört viktig egenskap.
En annan viktig egenskap är att de alltid svarar i telefonen. Med dem känner man aldrig att de undviker att svara för att de anar merarbete. Vi har inte heller haft några reklamationer, utan bara småsaker.
Ett gott betyg för TM Progress var att parkettläggarna var väldigt nöjda med underlaget i vårt senaste projekt. De brukar annars helst vilja göra underlaget själva för att vara säkra på ett bra resultat."

Mikael Skantz, arbetsledare, JM i Örebro

"TM Progress är punktliga med leveranserna. Snabba leveranser av säckade produkter och pumpbilarna kommer alltid i tid, oavsett väder."

Sven Jonsson, Golvbeläggningar i Ö-vik AB