Du är här

Kunderna berättar

Flexibelt samarbete löser problem
Kvarteret Vallen Norra i Växjö kommun består av tre husbyggnader konstruerade på en stomme av limträ och betong. Ett utmanande projekt som Värends Entreprenad ansvarat för på uppdrag av Växjöbostäder. För att lägga projektets 3500 kvm golv anlitades TM Progress.

Kvarteret Vallen Norra består av tre huskroppar med sammanlagt 72 lägenheter. Växjö kommun har beslutat att nya byggnationer, för miljöns skull, ska bestå av så mycket trä som möjligt. Men för att få till den stabilitet som krävs byggdes husen med en blandning av betong och trä; två våningar betong och våning tre till nio med en stomme av limträ. Det ställde extra krav konstruktionsmässigt och manskapsmässigt då det är extra noga att materialet är riktigt torrt innan det byggs in.

 

Projektet innebar också 3500 kvm golv att konstruera. Efter att underleverantörer rekommenderat TM Progress för denna typ av uppdrag valde Värends Entreprenad att anlita oss för en helhetslösning.

 

Det har fungerat kanonbra, säger Jesse Halme, platschef för Värends Entreprenad. För mig är det extremt viktigt med tydlig kommunikation och jag har väldigt tydliga ”förhållningsregler” på byggena. Jag värderar flexibilitet, att alla hjälps åt att göra jobbet på ett så bra sätt som möjligt och att har man frågor ställer man dem, man chansar inte eftersom det inte får bli fel. Det har fungerat bra med TM, de har ställt in sig i det ledet.

 

På förslag från TM Progress valde Värends Entreprenad att byta ut den föreskrivna golvkonstruktionen mot Aprobo dB-matta och 35 mm TM Express K med armering. Vilket blev billigare, snabbare och genererade en lägre bygghöjd i projektet.

 

"Vi fick idéer från TM Progress på hur vi skulle tackla ljudproblematiken. Det gav oss trygghet att de har erfarenhet av detta sedan tidigare. Det uppskattas att våra leverantörer tar egna initiativ och ger nya synvinklar. Min inställning är att folk ska ha beröm när de förtjänar det och TM Progress får absolut vår rekommendation."

Jesse Halme, platschef Värends Entreprenad

Kunderna berättar

"Vi fick idéer från TM Progress på hur vi skulle tackla ljudproblematiken. Det gav oss trygghet att de har erfarenhet av detta sedan tidigare. Det uppskattas att våra leverantörer tar egna initiativ och ger nya synvinklar. Min inställning är att folk ska ha beröm när de förtjänar det och TM Progress får absolut vår rekommendation."

Jesse Halme, platschef Värends Entreprenad

""Duktiga entreprenörer du har! Humöret på topp och ett magiskt arbete" säger Skanskas produktionsingenjör Jenny Andersson i Växjö till vår säljare Tommy Karlsson. Att spackla på en lördag blir extra roligt då kunderna berömmer oss! Här är det vår TM Certifierade entreprenör Betongtjänst som fixar fina golv på WTC i Växjö. "

Jenny Andersson, produktionsingenjör Skanska

"”TM Snabbruk P har snabb torktid och är enklare att jobba med än spackel. Golvbruket lägger vi ut med spackelspadar och hyvlar fram fallet. Det är ett säkert arbetssätt.”"

Mats Levén, produktionschef, Skanska Sverige i Jönköping

"Då vi först anlitade TM Progress var det en prisfråga, men under årens lopp har vi arbetat upp ett stort förtroende för varandra. De levererar bra resultat och behöver något åtgärdas tar de hand om det på ett snyggt sätt. De har också produkter för alla våra behov.
Det känns tryggt att TM inte plockar in folk som är lediga för stunden, utan har egna entreprenörer som lärt känna produkterna. De vet hur ytan ska se ut och hur materialet reagerar från fall till fall. Vi är på samma nivå i diskussionerna, det gillar jag. De vet vad de pratar om helt enkelt.
En annan fördel är att vi har en kontaktperson för alla frågor. Han känner ansvar för oss och det funkar bra."

Håkan Isaksson, platschef, HMB Construction i Eskilstuna

"Snabb och bra service i kombination med trevliga människor, så skulle jag vilja sammanfatta mitt intryck av TM Progress. De har säckade produkter som är lätta att jobba med. Bra produkter till bra pris.
Vill jag diskutera något ringer jag och får feedback, tips och råd. De ställer upp i vått och torrt – oavsett tid på dygnet. Dessutom förekommer de ofta problem genom att ringa och stämma av hur mycket material jag behöver, så att de kan se till att alltid ha produkterna hemma.
Sedan är det ju ingen nackdel att de finns på orten. Det ger extra snabbhet och flexibilitet."

Anders Berglund, vd och ägare, Berglunds Golv i Örnsköldsvik

"Vi har använt TM:s spackel så länge jag har varit här. Oftast köper vi pallvis med säck och så pumpar vi ut spackel själv med liten pump. Ibland köper vi även entreprenad med pumpbil från TM Progress.
Jag tycker det fungerar bra med TM Progress – och bra produkter har de också! Det är därför vi fortsätter anlita dem. De har bra support och de står för vad de säger. Har det varit några problem så har de löst det. Dessutom har de bra och snabba leveranser. Det går bara ett par dagar så har vi materialet hemma."

Jerker Norling, vd, Hälsinge Golv

"”Den personliga kontakten är väldigt viktig i alla processer. Jag har lång relation till både säljare och läggare hos TM Progress. Det är en stor fördel att det alltid är samma personer jag får prata med oavsett om det gäller produkter, tidsplaner eller annat. För mig är det en trygghet att vi vet var vi har varandra.”"

Thomas Gradin, produktionschef Skanska

"Vi köper hela flytspackelentreprenader av TM Progress och har ramavtal med dem. De håller alltid vad de lovat och deras tidplaner stämmer. För oss är det en oerhört viktig egenskap.
En annan viktig egenskap är att de alltid svarar i telefonen. Med dem känner man aldrig att de undviker att svara för att de anar merarbete. Vi har inte heller haft några reklamationer, utan bara småsaker.
Ett gott betyg för TM Progress var att parkettläggarna var väldigt nöjda med underlaget i vårt senaste projekt. De brukar annars helst vilja göra underlaget själva för att vara säkra på ett bra resultat."

Mikael Skantz, arbetsledare, JM i Örebro

"TM Progress är punktliga med leveranserna. Snabba leveranser av säckade produkter och pumpbilarna kommer alltid i tid, oavsett väder."

Sven Jonsson, Golvbeläggningar i Ö-vik AB