Du är här

Vår historia

Vår historia

Alla företag har en historia. I vår finns tre tydliga hörnstenar. Den första är konsekvensen. Inom TM har fokus alltid legat på avjämning och tillsatsmedel för avjämning. Det har gjort oss till experter inom området. Den andra är engagemanget. Familjen Ericsons passion och hängivenhet har de fört vidare inom företaget, liksom förståelsen för att det är engagemanget i dig som kund som är avgörande för framgång. Den tredje är långsiktigheten. Steg för steg har företaget utvecklats och förbättringar införts, med målet att ta ett helhetsansvar för avjämning. Det innefattar såväl material som utförande, men även miljö- och arbetsmiljöfrågor och en ekonomisk stabilitet. Tillsammans med dig fortsätter vår resa. Välkommen ombord!

 

Viktiga steg

1974 TM Kemi i Örnsköldsvik bildades av Jörgen och Vivan Ericson. Redan då låg fokus på avjämningsmassa i form av tillverkning av tillsatsmedel. Sonen Göran lotsades tidigt in i familjeföretaget och tillsammans har dessa tre lagt grunden för vad vi är i dag.

 

1981 TM Kemi flyttade till större lokaler i Gålnäs industriområde.

 

1992 TM Progress AB bildades, med försäljning av avjämningsmassa som affärsidé. Egen tillverkning påbörjades i hyrda fabrikslokaler i Västerås och vi började leverera i pumpbil via samarbete med Peter Roséns Åkeri.

 

1996 Vår egen fabrik i Hallstahammar invigdes – en fabrik som är helt och enbart anpassad för tillverkning av avjämningsmassa.

 

2000 TM Progress tilldelas AAA av Soliditet, vilket betyder högsta kreditvärdighet. Vi är stolta över utmärkelsen som visar att vi är en trygg partner för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

 

2001 TM Progress är först i branschen med att certifiera miljöledningssystemet enligt ISO 14001. 

 

2013 Vår första proffsbutik för avjämning öppnar i Skarpnäck, Stockholm

 

2015 Vi tilldelas Gulddiplom för att bibehållit högsta kreditvärdighet AAA i mer än 15 år. 

 

2016 Ägarbyte.PEQ tillsammans med ledningen i TM Progress blir nya ägare.

 

2018 Kiilto Oy, som ingår i koncernen Kiilto Family, förvärvar samtliga aktier i TM Progress 

 

2020 TM Progress fusioneras med det svenska systerbolaget Kiilto AB