You are here

Ny ägare till TM Progress

Det finska företaget Kiilto Oy, som ingår i koncernen Kiilto Family, har förvärvat samtliga aktier i TM Progress av investmentbolaget PEQ AB och TM Progress verkställande ledning.

Läs pressmeddelandet

Kiilto Oy förstärker byggverksamheten i Sverige

Kiilto Oy, som ingår i koncernen Kiilto Family, har förvärvat samtliga aktier i TM Progress av investmentbolaget PEQ AB och TM Progress verkställande ledning. TM Progress tillverkar avjämningsmassor och bruk för professionell användning och levererar dem både som material och entreprenadtjänst. Företaget grundades 1974 och har verksamhet i hela Sverige. TM Progress omsätter cirka 280 MSEK.

 

”Företagsförvärvet är en del av Kiiltos tillväxtstrategi och internationalisering. TM Progress är vad gäller företags- och servicekultur och produktutbud en naturlig del av Kiiltos internationella expansion. Jag är övertygad om att vi till följd av sammanslagningen kan ge våra kunder i Sverige en allt bättre service och utveckla vår verksamhet som samarbetspartner till byggexperter, även i Finland och våra andra verksamhetsländer”, berättar Anssi Asikainen, vd för Kiilto Oy.

 

Kiilto har sedan tidigare ett fristående bolag i Sverige, Kiilto AB. TM Progress fortsätter dock som ett separat och fristående bolag i Kiiltofamiljen. Genom förvärvet ökar personalstyrkan på Kiilto med cirka 40 personer. Genom att TM Progress har egna produktionsanläggningar i Hallstahammar och i Örnsköldsvik, där företagets huvudkontor också finns, så utvidgas Kiiltos tillverkning även till Sverige

 

Dessutom tar Kiilto över TM Progress dotterbolag, Injo Golv AB, som är specialiserat på fogfria golvbeläggningar. Injo Golv finns i Stockholm och grundades 2002. Företaget förvärvades av TM Progress i januari 2017

 

Ove Sigvardsson, vd för TM Progress, berättar att alla på företaget förhåller sig entusiastiska och tillitsfulla till den nya ägaren.

”Vår verksamhet har alltid utgått från kvalitet och kundfokus. Vi utvecklar våra lösningar tillsammans med våra kunder och vill erbjuda övergripande lösningar som bäst gynnar dem. Vi har mycket gemensamt med Kiilto, inte minst vår grundläggande syn på långsiktighet, samarbete och vikten av hållbar utveckling. Jag är övertygad om att TM Progress kan komplettera Kiiltos affärsverksamhet på ett utomordentligt sätt. Som en del av Kiilto har vi utmärkta möjligheter att växa i de nordiska länderna.”

 

Mer information:

Anssi Asikainen, Managing Director
Kiilto Oy
Telefon: +358 40 7022 504
E-mail: anssi.asikainen@kiilto.com
www.kiilto.com

 

Ove Sigvardsson, CEO
TM Progress
Telefon: +46 70 238 47 66
E-mail: ove.s@tmprogress.se
www.tmprogress.se